Original article: http://cs.brown.edu/~spr/codebubbles/

Bine ati venit la Code Bubbles

Introducere

Code Bubbles este un front end pentru Eclipse conceput pentru a simplifica programarea și uşura pentru programator definirea şi folosirea seturilor de lucru. Seturi de lucru aici constau în grup de funcţii, documente, note, şi alte informaţii care au nevoie de un programator pentru a realiza o activitate de programare specială, cum ar fi adăugarea unei caracteristici sau fixarea unui bug.

Code Bubbles realizează acest lucru prin furnizarea vizualizărilor compacte a codului bazate pe funcţie (toate susţinute de fişiere care stau la bază), care sunt afişate în baloane (bule) şi care uşor se mută și se manipulează de pe ecran. Bulele sunt complet editabile. O zonă mare a balonului permite programatorului instituit să instaleze diferite seturi de lucru simultan şi să se deplaseze cu uşurinţă între ele.

În plus la acordarea facilităţilor pentru editarea şi înţelegere, codul de front-end Bubbles oferă facilităţi pentru depanare şi testare a programelor. Noile caracteristici sunt întotdeauna în curs de dezvoltare.

Instalare

Bule de cod pot fi obţinute de la http://www.cs.brown.edu/people/spr/bubbles/bubbles.jar ( (sau pentru o versiune care nu se schimbă la fel de des, dar va fi probabil cu mai multe bug-uri, http://www.cs.brown.edu/people/spr/bubbles.ext/bubbles.jar).

Pur şi simplu descărcaţi acest fişier jar şi faceţi dublu clic pe acesta pentru a începe executarea. Înainte de a începe, trebuie să vă familiarizaţi cu spaţiu de lucru Eclipse şi proiect instalat anterior (pentru moment).

Instrucţiuni pentru instalarea şi configurarea sistemului pot fi găsite aici – here.

Rularea de Code Bubbles

Un set de instrucţiuni pentru începerea lucrului cu Code Bubbles poate fi găsită aici – here. Un videoclip de ajutor preliminar pentru Code Bubbles este, de asemenea, disponibil aici – here.

Lucrăm la dezvoltarea unui set de instrucțiuni mult mai cuprinzator, unui manual de utilizator, precum şi cu ajutor on-line, dar suntem destul încă departe de sfîrșit.

Dacă aveţi întrebări, puteţi trimite e-mail la Steve Reiss. Dacă vreți să raportați despre bug-uri, caracteristici și pentru a solicita ceva sau a primi alte informaţii, puteţi utiliza sistemul de raportare de bug-uri legate de Code Bubbles. Pur şi simplu faceţi clic pe butonul de trac-bug-uri în colţul din dreapta sus.

Documentaţie

Documentaţie, pînă ce e limitată, și e disponibilă pe site wiki al nostru – wiki. În special, este posibil să doriţi să vă uitați la utilizarea mouse-ului (mouse usage) şi legături-cheie (key bindings.).

Tutorial

Un tutorial ( tutorial) este în prezent în curs de dezvoltare.

Contribuirea

Code Bubbles este acum un proiect gratuit. Dacă sunteţi interesat în lucru cu codul şi aveți modificările dvs. pentru încorporare în fişierul binar curent, trebuie să vă adresaţi la Steve Reiss.

Code Bubbles este disponibil pe SourceForge.

Site-ul bug-urilor Code Bubbles este aici – here.

Lucrări

"Bubbles Cod: un grup de lucru Set-interfaţă bazată pe înţelegere pentru cod şi de întreţinere", De Andrew Bragdon, Zeleznik Robert, Steven Reiss, Karumuri Suman, William Chang, Kaplan Joshua, Christopher Coleman, Adeputra Ferdi, şi Joseph LaViola, Jr. (CHI 2010)

"Bubbles Cod: o regândire a paradigmei User Interface de medii de dezvoltare integrate", De Andrew Bragdon, Steven Reiss, Zeleznik Robert, Karumuri Suman, William Chang, Kaplan Joshua, Christopher Coleman, Adeputra Ferdi, şi LaViola Joseph, Jr (ICSE 2010)

Alte implementări

Microsoft a pus în aplicare în cadrul codului de bule, ca parte a studioului visual pentru depanare. Detalii sunt disponibile aici – here.

Imagini

bubbles bubbles bubbles