Blog of Science

Original article:

http://www.xfront.com/REST-Web-Services.html

Izgradnjo spletne storitve poti ostalo


 • Roger L. Costello
  Bo najprej zagotoviti kratek uvod v počitek in nato opisati kako zgraditi spletne storitve v stilu počitek.
  Kaj je ostalo?
  OSTALO je skovanke Roy Fielding v njegovi doktorski disertaciji [1] opisati slogu arhitekture omrežnih sistemov. OSTALO je kratica stoji za reprezentacije država prenese.
  Zakaj se imenuje reprezentacije država prenos?
  Splet je sestavljena iz virov. Sredstvo je kateri koli element interesa. Na primer, lahko opredelijo Corp letala Boeing 747 vir. Odjemalci lahko dostopajo do virov s tega URL:
  http://www.boeing.com/aircraft/747
  Vrne zastopanje vira (npr. Boeing747.html). Zastopanje krajih odjemalski program v državi. Rezultat odjemalca, ki prečkajo hiperpovezavo v Boeing747.html je še en vir je dostopna. Nova predstavitev mesta odjemalski program v še eno stanje. Tako je odjemalski program spremeni stanje (transferji) s predstavništvom vir–> reprezentacije država prenese!
  Tukaj je Roy Fielding razlago smislu reprezentacije država prenos:
  “Reprezentacije država prenos namenjena Dozivati sliko kako dobro zasnovani spletni program obnaša: mreža spletnih strani (virtualni-stroj stanj), kjer uporabnik napreduje skozi aplikacija z izbiro povezave (država prehodov), posledico na naslednjo stran (ki predstavljajo v naslednjem stanju uporabe) se prenese na uporabnika in opravljene za njihovo uporabo.”
  Motivacija za počitek
  Motivacija za počitek je, da zajame značilnosti Web, ki je uspešen splet. Naknadno ti značilnostmi se uporabljajo za usmerjanje razvoja spleta.
  OSTALO - arhitekturni slog, ne Standard
  POČITEK ni standard. Ne boste videli W3C gašenju ostale specifikacije. Ne boste videli IBM ali Microsoft ali sonce prodaja ostalo developer’s toolkit. zakaj? Ker ostalo je samo arhitekturni slog. Ne more steklenico do tem slogu. Lahko samo razumem in design vaše spletne storitve v tem slogu. (Podoben arhitekturni slog odjemalec-strežnik. Ni standarda odjemalec-strežnik.)
  Medtem ko je ostalo ni standard, uporabi standardov:
  • HTTP
  • URL
  • XML/HTML/GIF/JPEG/etc (vir predstavništva)
  • besedilo/xml/html besedilo, image/gif, podoba/jpeg, itd (vrste MIME)
  Klasična ostali sistem
  Splet je ostalo sistem! Mnoge od teh spletnih storitev, da boste uporabljali ti veliko let - knjige-naročanje storitev, storitev iskanja, spletni slovar storitev, itd - so ostali na osnovi spletnih storitev. Žal, imam been using počitek, gradbene storitve ostalo in vas niti ne veš.
  OSTALO se ukvarja z “veliko sliko” Web. Ne obravnava podrobnosti izvajanja (npr., using Java servlets ali CGI izvajati s spletno storitvijo). Oglejmo si primer ustvarjanja spletne storitve z vidika ostalo “big picture”.
  Deli Depot spletne storitve
  Deli Depot, Inc (izmišljeno podjetje) je razporejenih nekaj spletnih storitev omogočiti strankam, da:
  • dobili seznam delov
  • Get podrobne informacije o določen del
  • Pošlji nabavni nalog (PO)
  Let’s menijo, kako vsak od te storitve izvajajo na prijeten način.
  Dobili seznam delov
  Spletna storitev omogoča na voljo URL vir seznam delov. Odjemalec bi na primer uporabite ta URL dobiti seznam delov:
  http://www.parts-depot.com/parts
  Upoštevajte, da “kako” spletno storitev ustvari seznam delov popolnoma pregledne za stranko. Vse stranke ve, je, da če on/ona predloži URL zgoraj nato dokument, ki vsebuje seznam delov je vrnil. Ker izvajanje preglednih strankam, deli Depot je prost spremeniti osnovno izvedbo tega vira ne zadrgnitev strank. To je ohlapno sklopke.
  Tukaj je dokument, ki jih odjemalec prejme:
  <?xml version="1.0"?>
  <p:Parts xmlns:p="http://www.parts-depot.com" 
       xmlns:xlink="http://www.w3.org/1999/xlink">
     <Part id="00345" xlink:href="http://www.parts-depot.com/parts/00345"/>
     <Part id="00346" xlink:href="http://www.parts-depot.com/parts/00346"/>
     <Part id="00347" xlink:href="http://www.parts-depot.com/parts/00347"/>
     <Part id="00348" xlink:href="http://www.parts-depot.com/parts/00348"/>
  </p:Parts>
  [Domnevati, da skozi vsebine pogajanj storitev določi, da stranka želi zastopanje kot XML (stroj za strojno obdelavo).] Upoštevajte, da seznam delov je peščena morska obala zadobiti nadroben zavijati približno vsak del. To je ključna značilnost počitka. Stranka prenese iz ene članice do naslednjega s proučevanjem in izbiro od alternativnih spletne naslove v odziv dokument.
  Get podrobne del podatkov
  Spletna storitev omogoča na voljo URL vsak del sredstev. Na primer, tukaj je, kako odjemalec zahteva del 00345:
  http://www.parts-depot.com/parts/00345
  Tukaj je dokument, ki jih odjemalec prejme:
  <?xml version="1.0"?>
  <p:Part xmlns:p="http://www.parts-depot.com"  
      xmlns:xlink="http://www.w3.org/1999/xlink">
     <Part-ID>00345</Part-ID>
     <Name>Widget-A</Name>
     <Description>This part is used within the frap assembly</Description>
     <Specification xlink:href="http://www.parts-depot.com/parts/00345/specification"/>
     <UnitCost currency="USD">0.10</UnitCost>
     <Quantity>10</Quantity>
  </p:Part>
  Spet opazujejo, kako je te podatke povezati še vedno več podatkov - specifikacija za ta del je mogoče najti z prečkajo hiperpovezavo. Vsak odziv dokument omogoča odjemalcu vrtati navzdol, da bi dobili bolj podrobne informacije.
  Pošljite PO
  Spletna storitev omogoča na voljo URL predloži PO. Odjemalec ustvarja PO Vzorčni dokument, ki ustreza PO shemi, ki deli Depot je namenjen (in oglaševana v WSDL dokumenta). Stranka navaja PO.xml kot tovor HTTP post.
  PO izpisom na HTTP mesto z URL do predloženih pad. Tako stranko lahko pridobite PO kadarkoli pozneje (za posodobitev/edit, to). PO je postala del informacij, ki se deli med stranko in strežnikom. Rabi informacij (PO) je podan naslov (URL) strežnika in je izpostavljeno kot spletna storitev.
  Logično URLs versus fizično URLs
  Vir je konceptualno subjekt. Predstavitev je konkretne manifestacija vira. Ta URL:
  http://www.parts-depot.com/parts/00345
  je logično URL, ni fizično URL. Torej, ne mora obstajati, na primer, statična stran HTML za vsak del. V resnici, če je bilo milijon delov nato milijonov negiben HTML strani ne bi zelo atraktiven dizajn.
  [Podrobnosti izvajanja: deli Depot lahko izvajanje storitev, ki gets podrobnejši podatki o določen del z uporabo Java Servlet, ki razčleni niz po imenu gostitelja, uporablja številko dela delov podatkov, oblikovati rezultate poizvedbe kot XML in nato vrne XML kot tovor odgovor HTTP.]
  Kot zadevo slog URLs naj ne razkrije uporabljena tehnika izvajanja. Moraš biti brez vaš izvajanje sprememb brez vpliva strank ali ob zavajajočih URL.
  POČITEK spletne storitve značilnosti
  Tukaj so značilnosti počitek: