Blog of Science

Original article: http://ariamaestosa.sourceforge.net/man.html

Meniurile

(Elemente de meniu evidente au fost omise)

Fișier > New

Creează un cântec nou. Acesta va apărea ca o filă nouă în bara de care arată în prezent secvențele deschise (a la file Firefox). Puteți apoi doar să faceți clic pe tab-ul nou appeard pentru a comuta la acest cântec.

Fișier > Song Info

Fișiere midi permite autorul lor pentru a specifica informații cum ar fi titlu și drepturi de autor.

Edita > Paste la cursor

Paste de notele selectate lângă cursorul (folosind acest element din meniu are folos desigur, aveți nevoie pentru a utiliza scurtătura de la tastatură: CMD/CTRL + SHIFT + V).

Edita > Selectare note…

Selectați note în funcție de criterii. Cele mai multe dintre aceste criterii sunt bazate pe o notă curent selectat. De exemplu, dacă doriți să selectați toate notele G, puteți selecta doar un note G, alegeți această opțiune în meniul, verificați “selectați toate notele care au aceeași teren”, faceți clic pe OK, și se face!
Puteți utiliza, de asemenea această funcție pentru a selecta toate notele pe o serie de măsuri (de exemplu, dacă doriți să selectați toate notele de la măsurile 65 pina la 78)

Edita > Ajustare note la rețea

Aria folosește un “grilă magnetică” pentru a se asigura că bancnotele implică o localizare precisă și durata, corespunzând celor din teoria muzicii. Dacă ai terminat cu note care par să aibă neobișnuite lungimi/locații, selectați notele, selectați o dimensiune grilă corespunzător (a se vedea mai jos în documente de cale) și selectați această opțiune.

Edita > Eliminare suprapuse note

Dacă ați copiat o sută de note, le lipite chiar pe partea de sus a celor originale, și le-deselectate accidental înainte de a le muta – toate notele au acum dublu! Din fericire, aveți posibilitatea să selectați doar aceste note și de a folosi această funcție. Acesta poate fi utilizat în alte cazuri – veți obține imaginea.

Track > Proprietăți

Vă permite să setați proprietățile melodia curentă, inclusiv (1) volumul implicit de a utiliza pentru note noi, (2) de fond (afișează notele de la alte piese, în prezent, funcționează numai în editor pian).

 • Setări > Follow Redare

  Dacă este bifat, atunci când a lovit joc, cartea va derula ca melodia se mișcă pe, astfel încât rolul jucat în prezent este întotdeauna vizibil pe ecran.

  Setări > Redare în timpul modificările

  Când editați o melodie, Aria va ofera pentru a juca notele te manipularea, fara sa te presare joc. Aici puteți decide cât de des doriți să joace aceste examinări.

  Setări > de management al canalelor

  Midi consideră piese si canale ca două entități separate. În specificatiile midi, piese sunt un grup de note, în timp ce în cazul în care canale sunt piesele juca de fapt notele lor. Acest meniu vă permite să alegeți dacă doriți să fie în măsură să precizeze manual canalele sau dacă preferați ca Aria ascunde acest concept. Când acest lucru este activată, veți vedea o nouă widget apar pe antetul track (vezi mai jos).

  Top Bar

  • Primele 2 elemente sunt jocul și să oprească butoane, care vă permit să joace piesa.
  • Tempo vă permite să setați tempo (viteza) a piesei în bătăi pe minut. Rețineți că acest lucru este ritmul inițial de cântec, a se vedea Controler Editor de mai jos pentru a vedea cum un cântec poate avea variații tempo.
  • Durata vă permite să alegeți valoarea totală a măsurilor de melodia ta. Dacă tu a alerga afară de spațiu în mod implicit 12 măsuri, trebuie doar să adăugați câteva mai făcând clic pe săgeți sau introduceți un număr de nouă și presantă introduceți, dacă este necesar.
  • Timp Sig vă permite să alegeți de timp (măsura) semnătura (fie la nivel global, dacă utilizați un singur tot parcursul melodiei, sau pentru selectat in prezent unul, dacă utilizați mai multe în modul avansat de gestionare a măsurii). Implicit este 4/4.
  • Start vă permite să alegeți măsura în care începe piesa. De exemplu, dacă faci un cântec lung și compuneți masura 100, este posibil să nu doriți să începeți să jucați la măsura 1 de fiecare dată când schimbați o notă și vreau să aud cum sună – puteți schimba doar cântecul tău să înceapă la, să zicem , măsura 95.
   Sfat: De asemenea, puteți selecta unde la început piesa de Ctrl-Click sau Alt-Click in bara de măsură
  • Zoom vă permite să alegeți cât de mare notele vor apărea pe șine. Este util pentru a face mai mare în cazul în care, de exemplu, te descurci cu note foarte scurte.
  • Instrumente vă permite să comutați între cele două moduri de editare diferite; primul este modul ediție “clasic” în cazul în care notele sunt adăugate de către “desen-le” (folosind mouse drag-and-drop, a se vedea mai jos). Al doilea instrument vă va permite să adăugați note de lungimea selectat făcând clic.

  Măsura Bar

 • Această bară arată numărul fiecărei măsuri.

  Dacă faceți clic-dreapta în apropiere de linia dintre două măsuri, un meniu pop-up va apărea, permițându-vă să introduceți măsuri goale între acestea două.

  Puteti de asemenea sa vizualizati o măsură pentru ao selecta. Aceasta va selecta toate notele conținute în această măsură. Puteți face același lucru pentru măsuri multiple prin glisarea mouse-ului. Aveți posibilitatea să le deselecta prin deselectarea notele lor, de exemplu, făcând clic pe într-un spațiu gol în piese.

  Ctrl-clic sau ALT-clic pe o măsură se va muta, de asemenea, cursorul de redare a acestei măsuri, astfel încât data viitoare când apăsați reda melodia începe acolo.

 • După ce ați selectat una sau mai multe măsuri, puteți să faceți clic dreapta pe ele. Aceasta va afișa o fereastră pop-up care vă permite de a elimina complet aceste măsuri.

 • În timp ce piesa se joaca, partea curentă a piesei care este jucat nu poate vizibil, deoarece bara de defilare orizontală este plasat pentru a arăta o altă locație. În acest caz, săgeți roșii va apărea la fiecare capăt al barei, vă spun în cazul în care redarea actuală este relativ la locația curentă. Dacă faceți clic pe săgeata vă va duce direct la partea din melodia în curs de jucat.

 • Dacă verificați management măsură expandata în meniul de setări, bara măsură va deveni mai mare și va fi capabil de a schimba t semnatura timp, în orice moment în timpul piesei. Pentru a adăuga o schimbare semnătură timp, doar să faceți clic în jumătatea inferioară a barei de măsuri extinse. Va apărea o nouă eveniment schimbare semnătură. Pentru a selecta un eveniment, doar să faceți clic pe ea. Acesta va deveni mai luminos și mai mare (a se vedea 3/4 semnare la măsură 2 în imaginea de mai sus) Dacă faceți clic pe piața roșie lângă o schimbare semnătură timp va solicita o permițându-vă pentru a edita valoarea pop-up. Pentru a elimina un eveniment, faceți clic dreapta pe ea și selectați Eliminare schimbare sig timp.

  Melodii

  Când creați un cântec nou sau doar deschis Aria, veți obține o piesa in vedere tastatură. Puteți adăuga și șterge piese cum doriți cu meniul “Tracks”.

 • Reduceți Acesta vă permite să se prăbușească sau pentru a extinde pista. Puteți restrânge o pistă când nu nevoie de ea acum, astfel încât să nu uselessy avea loc pe ecran. Atunci când o piesă este prăbușit, editorul este ascuns și numai antetul (ceea ce vedeți pe imagine) rămâne. Puteți aduce piesa din spate, făcând clic din nou pe același triunghi.

 • Volum de track Vă permite să selectați un volum global-track la nivel. De exemplu, puteți face o piesa mai silențios decât un alt prin utilizarea acestui.

 • Mut Acesta vă permite pentru a dezactiva melodia. Click pe vorbitor: o X apare pe ea. Data viitoare te-a lovit joc, piesa nu va juca nimic. Faceți clic din nou pentru a reactiva.

 • Solo O pistă marcat ca solo va fi singurul piesa auzit atunci când te joci secvența. Marcarea o piesa solo ca dezactivează în mod eficient toate alte piese. Faceți clic din nou pentru a elimina.

 • Maximizați sau Dock Când siguranță nu au nevoie de o piesa de ceva timp, puteți să faceți clic pe butonul de-al doilea (săgeată în jos). Aceasta piesa va dispărea complet din zona de cale, se muta la barul mic din partea de jos a ferestrei – doc Aria. Când doriți pista înapoi, faceți clic pe numele său în boxa acuzaților și este înapoi.

 • Dacă doriți pentru a maximiza o pistă, faceți clic pe pictograma din stânga. Pista va avea apoi tot ecranul. În această stare, puteți comuta între piese, cu ajutorul barei din partea de jos.

  Zona de text lung cu “Untitled” în ea este numele pistei. Faceți clic pe ea, și introduceți orice nume doriți.

  Cutia combo care conține note este dimensiunea grila magnetică. Grila magnetică vă permite să fixați note durate și locații la cele standard de teoria muzicii. În această casetă combo, puteți alege cea mai mică precizie nota pe care doriți să utilizați chiar acum, pur și simplu făcând clic pe ea. Puteti de asemenea sa dati clic pe icoana triplet pentru a comuta tripleti sau dezactiva. Faceți clic pe săgețile de combo pentru mai multe opțiuni.

  Editorul Acestea indică editorul curent (cum sunt afișate și editate notele). Puteți face clic pe pian pentru a merge în modul de rola de pian, puteți să faceți clic pe chitara pentru a obține o imagine tablature, etc. (A se vedea mai jos editori pentru mai multe informatii).

 • Ultima câmpul din dreapta a antetului de cale este instrumentul folosit pentru a juca notele. Faceți clic pe ea și veți putea alege orice instrument de 128 de instrumente midi standard plasate în diferite categorii.

  Canal Acest widget va apărea numai dacă te-ai întors de management canal pentru a manual (a se vedea meniul Settings mai sus). Acesta vă permite să specificați în care canalul aceasta piesa va juca. (În specificatiile midi, există 16 canale, de la 0 la 15, unde canalul 9 este tobe).

 • Puteți redimensiona o piesa prin glisarea fundul.

  Puteți reordona piesele de hapsân (țineți apăsat mouse-ul pe) care marchează limita superioară a liniei o piesa, chiar deasupra antetul track. Veți fi apoi prezentate o listă a tuturor piese, tot ce trebuie să faceți este să puneți mouse-ul de la locație și de eliberare nou butonul mouse-ului.

  Editorul de pian

 • Aceasta este vizualizarea implicită. Acesta arată o rola de pian simplu cu notele pe ea.

  Pentru a adăuga o notă, țineți pur și simplu butonul mouse-ului în jos și trageți orizontal pe pista. Când eliberați mouse-ul, o notă va fi plasat în cazul în care ați făcut clic, cu lungimea de frag dumneavoastră. Încercați să-l, e ușor! Există o previzualizare pentru a vă arăta unde nota va fi atunci când eliberați mouse-ul.

  Pentru a selecta o singură notă, pur și simplu puteți să faceți clic pe ea. Note selectate apar colorate în tonuri de galben/verde.

  Pentru a selecta mai multe note, puteți trage pur și simplu mouse-ul peste pista. La început, s-ar putea arata ca Aria vrea pentru a adăuga o notă nouă, dar nu te deranja. După ce s-au mutat mouse-ul destul de vertical, va înțelege pe care doriți să selectați și va afișa în schimb o fereastra de selectie ca puteti vedea in toate aplicațiile. Toate notele din dreptunghiul Când eliberați mouse-ul va fi selectat.

  Dacă aveți unele note deja selectate, și doriți să selectați mai multe, țineți apăsată tasta shift în timp ce selectați note suplimentari.
  Dacă aveți unele note deja selectate, dar vreau să neselectat special unele dintre ele, țineți apăsată tasta alt și faceți clic pe ele.

  Juca puteți note selectate prin apăsarea bara de spațiu.

  Pentru a modifica volumul de o notă, faceți clic-dreapta pe ea. Va apărea o fereastră pop-up. Puteți apoi fie trageți glisorul sau introduceți manual o valoare și apăsați Enter. Volume midi variază de la 0 (nu pot fi auzite) la 127 (cel mai tare). Dacă faceți clic-dreapta pe o grămadă de note selectate, se va seta volumul pentru toate notele. Dacă doriți să anulați intra din nou volum, apăsați de evacuare.

  Culoarea unei note arată, de asemenea volumul. Notele de puternice sunt trase mai inchisa ca cei moi.

  Pentru a muta o notă, doar să faceți clic pe ea, țineți apăsat butonul mouse-ului în jos și trageți-l în noua locație. Puteți trage, de asemenea, o grămadă de note selectate în același mod, prin tragere.

  Alternativ, puteți muta notele selectate prin apăsarea tastelor săgeată de pe tastatură.

  Pentru a schimba durata de o notă (sau mai multe), selectați-l, țineți apăsată tasta de comandă sau de control, și a lovit stânga sau dreapta tasta săgeată de pe tastatură. De fiecare dată când apăsați o tastă săgeată, nota va fi redimensionată în direcția săgeata. (L încercați! E clar când îl vezi)

  Puteți șterge notele selectate prin apăsarea backspace sau delete de pe tastatură.

  Puteți muta note o octavă sus sau în jos, cu ajutorul shift + cheile/jos, și la următoare sau anterioară măsurii cu tastele shift + stânga/dreapta.

  Ați putea, de asemenea, duplica note trăgându-le în timp ce țineți în jos de control (sau comandă pentru utilizatorii OSX).

  Editorul de chitara

 • Acest editorul de vă permite să editați melodia ca tablature chitara. (Dacă nu știți ce este tablature, sau nu cânți la chitară, probabil nu va fi interesat de acest editor)

  Poate doriți să citiți secțiunea despre editorul de Piano, deoarece totul, de la editorul de Piano se aplică și în editorul de de Chitara.

  In editor chitara, atunci când vă deplasați o notă sus sau în jos pe corzile, se va păstra același număr de fret, și pas ei va adapta la noua sa string.
  Dacă doriți să mutați o notă vertical, dar păstrează același pas (de exemplu, 10 pe un șir are aceeași terenul, 5 pe șir D și același pas ca și 0 pe șir G) Aria poate face asta pentru tine, pur și simplu selectați nota, țineți apăsată tasta shift, și a lovit tasta săgeată sus sau jos. Nimic nu se va întâmpla dacă sunteți încercarea de a muta o notă la un șir în care nu poate fi redat.

  Dacă doriți să modificați numărul fret, selectați pur și simplu o notă a Apăsați tasta număr adecvat, fie în planșa Num din dreapta a tastaturii, sau în tastele numerice din partea de sus a tastaturii. Pentru un numar mai mare decat 9, aveți posibilitatea să țineți apăsată tasta Shift și apăsați un număr. De exemplu, shift+5 va fi de 15, shift+7 va oferi 17. Puteți utiliza, de asemenea, comenzi rapide de la tastatură comandă+sus (sau control+în sus) și de comandă+jos (sau de control+în jos) pentru a mări sau micșora numărul de fret o notă de.

  Asemenea, puteți modifica tuning de chitara, făcând clic pe numele șir din stânga și selectând un nou tuning.

  Dacă unele note, în principal, dintr-un fișier midi importat, sau care s-au adăugat într-un alt editor, nu par să fie introduse pe siruri de caractere dreapta (de exemplu, multe note sunt redate simultan pe același șir, sau un acord care ar putea fi jucat pe 3 siruri de caractere consecutive în split, etc.), puteți alege, de asemenea “Rearanjare note selectat” din meniul vertical-atunci când faceți clic pe partea stângă a editorului (partea cu nume șir). Se va încerca pentru a rearanja note într-un mod mai semnificativ. (Acum această caracteristică nu este finalizat și nu poate da întotdeauna rezultate corecte, dar în general nu e rău).

  Editorul de scoruri

 • Vă permite să editați muzica cu o notație mai aproape de notație muzica clasica.

  Acest editorul de funcționează foarte similar cu editorul de pian, așa că, dacă nu sunt utilizate pentru a lucra cu editorul de tastatură poate doriți să încercați asta mai întâi.
  Atunci când vă deplasați o notă sus sau în jos, va implicit muta pe verticală la următoarea linie scor.
  Dacă doriți să mutați în schimb o notă de semi-tonuri (de exemplu, pentru a introduce accidentals), pur și simplu țineți apăsată tasta Shift în timp ce apăsarea tastelor sus/jos săgeată. Puteți utiliza, de asemenea plate butoanele ascuțite/plat/naturale găsite în antetul de parcurs:

 • Dacă faceți clic pe partea din stânga a zonei, în cazul în care puteți vedea chei G și F, va prezentat un meniu. Acest meniu vă va permite să:

  • trece la un alt semnătura cheie.
  • alege tipul de vedere: muzical, liniar (sau ambele). Vedere muzical va afișa notele într-un mod clasic. Linear va afișa mai degraba baruri un pic ca editorul de tastatură, dar pe punctajul loc. În mod implicit, ambele sunt activate. Ați putea activa sau dezactiva fiecare independent. În general, activarea modului liniar va face mai ușor de editare, în timp ce dezactivarea se va face citirea scorul ușor.
  • alege cheie (s) de a utiliza
  • Mai mult cel scor octavă sus sau în jos

  Editorul de cilindru

 • Vă permite să editați tobe. Când vă aflați în acest mod, setul de instrumente propus pentru tine este diferit.

  Midi permite doar un singur canal de cilindru pentru fiecare melodie. E în regulă dacă utilizați mai mult de un track cilindru în Aria, însă doar un singur Drumset poate fi utilizat atunci când joacă și exportul. (De exemplu, nu puteți avea un kit de cameră într-o piesă și un kit de orchestral într-un alt)

  Poate doriți să citiți o parte despre editorul de Piano, deoarece funcționează în mare parte la fel, cu excepția faptului că hit-uri de tobe nu au o durată. Atunci când adăugați un tambur, nu este nevoie să trageți mouse-ul, faceți clic pe în cazul în care doriți să adăugați un hit tambur.

  Tobe sunt organizate în secțiuni – se poate ascunde o secțiune nu utilizați făcând clic pe triunghiul mic alb de lângă numele său.

  Chiar deasupra numele primului tambur este un colaps negru/extinde săgeată. Clic pe ea va ascunde toate tobe nefolosite.

  Editorul controler

 • Acest editorul de este diferit de alte editoare, deoarece nu vă permite să modificați notele ei înșiși, dar detalii despre modul în care acestea sunt jucate. Acest lucru poate fi considerat “sculă electrică” în cazul în care caracteristicile cele mai avansate sunt accesibile.

  Prin acest editorul de, s-ar putea controla tempo, volum de plic, panning, versuri, schimbări de instrumente în orice moment, prin piesa, pitch bend, reverberație, etc.

  Faceți clic în zona din stânga gri de editor pentru a deschide meniul de unde puteți selecta care controlor doriți să editați (puteți vedea doar un singur tip de controlor la un moment dat, dar pot exista mai mult de un activ)

 • Diferite tipuri de controlere sunt editate ușor diferit:

  Numerice controlere

  Mai multe controlere, cum ar fi de volum, tempo sau smoală îndoiți, permite să selectați o valoare între un minim și un maxim.

  Aceste controlere apare ca un geam cu o valoare pe partea de sus și o valoare pe partea de jos. Puteți adăuga în primul rând schimbări “bruște” cu un singur click, poziția orizontală fiind momentul în care se întâmplă, poziția verticală fiind cat de mult efect dorit. In exemplul de mai jos, panning începe pe stânga, apoi trece la centru pe beat 2, și trece la dreapta pe măsură 2.

 • Dacă nu vrei o schimbare bruscă, ci mai degrabă un diapozitiv progresiv, puteți țineți apăsată un clic și trageți. Acest lucru va crea o linie de la cursorul care le puteți folosi pentru a crea schimbări progresive efect.

 • Puteți, de asemenea să faceți clic dreapta oriunde în editorul de tip într-o anumită valoare.

 • Ca la editarea note, tot ceea ce faci în editorul controler este constrânsă de reteaua magnetica activ.

  On-off controlere

  Unele controlere, cum ar fi “Susținerea” poate fi doar on sau off. Lucrul cu astfel de controlere este foarte similar cu controlere numerice descrise mai sus; principala diferență este că puteți adăuga doar schimbări în partea de sus și partea de jos a editorul de, fiind de sus “On” și în partea de jos “Off”

  Misc controlere

  În cele din urmă, există și alte controlere, cum ar fi “Versuri” sau “Instrumentul”, care pur și simplu lucrează făcând clic în editor și vi se va cere pentru informații relevante pentru contextul.

  Selectarea și ștergerea

  Puteți selecta în toate controlerele ținând apăsată tasta shift de pe tastatură și glisarea. Puteți șterge apoi partea selectate prin apăsarea backspace sau delete de pe tastatură.
  Puteți deselecta selecția ținând apăsată tasta shift și faceți clic fără tragere, sau pur și simplu alegând “Select none” din meniurile.